خشکی پوست
داشتن پوست نرم و لطیف یکی از فاکتور های بسیار موثر در زیبایی چهره و دست ها و نیز احساس طراوات و جوانی افراد محسوب می شود. برای این که بتوانیم پوستی سالم و شاداب داشته باشیم باید همواره مراقب آن باشیم. همان طور که می دانیم پوست خارجی ترین لایه ی بدن است و به همین دلیل بیش تر در معرض آلودگی های هوا و خطرات ناشی از نور آفتاب و آسیب دیدگی قرار دارد بنابراین مراقبت از پوست بسیار حساس و الزامی است.
یکی از آسیب های پوستی کم آب شدن و خشک شدن آن است. این عارضه باعث ایجاد احساس نا مطلوب خشکی در افراد می شود و گاه بسیار اذیت کننده است. از دیگر عوارض خشکی پوست در سالمندان و نیز افراد جوان تر این است که پوست های خشک و کم آب بیش تر دچار خارش و اگزما ها و نیز عفونت های پوستی می شپند. خشک و کم اب شدن پوست با افزایش سن به تدریج بیش تر می شود و این مسئله برای بعضی افراد جای سوال است که چرا در سالمندان خشکی آب پوست بیش تر دیده می شود. در ادامه بیش تر درباره ی خشکی پوست و راه های درمان آن به خصوص در بزرگ سالان بیش تر به بحث می پردازیم.
علل ایجاد خشکی پوست در سالمندان
متخصصان علوم پزشکی و پژوهشگران مربوطه در باره ی خشکی پوست در سالمندان و در سایر افراد علت های متفاوتی می تواند داشته باشد. چند نمونه از عوامل ایجاد خشکی پوست در سالمندان عبارت اند از
١- کم نوشیدن آب در طول روز: اگر در طول روز مقدار کافی آب به بدن نرسد میزان رطوبت و لطافت پوست کم و کم تر می شود در نتیجه خشکی پوست را باعث می شود.
۲- قرار گیری در معرض نور خورشید به مدت طولانی: نور خورشید دارای اشعه های مضر و آسیب رسان به پوست است که می توانند پوست را خشک کنند. بهتر است از قرار گرفتن زیاد در معرض نور آفتاب پرهیز شود.
۳-استعمال دخانیات و سیگار: دود سیگار و سایر دخانیات یکی از پر خطر ترین عوامل ایجاد انواع بیماری ها و آسیب های پوستی مانند خشکی و تیرگی و نیز سرطان هستند.
۴- استرس و فشار های روانی: اگر برای مدت زمان طولانی در معرض شرایط استرس زا قرار بگیرید باعث آسیب و خشکی پوست خود خواهید شد. آرامش یکی از مهم ترین فاکتور های لازم برای سلامت پوست به شمار می آید.
۵- تعرق: از طریق تعریق مقداری آب از بدن خارج می شودو ممکن است در افرادی که بیش از حد عرق می کنند باعث کم آبی و خشکی پوست بشود.
۶- استفاده از برخی دارو های خاص باعث خشکی پوست در سالمندان می شود که این یکی از شایع ترین عوامل خشکی پوست در سالمندان است.
۷- استفاده نکردن از ضد آفتاب ها و کرم های مراقب پوست که علاوه بر خشکی پوست ممکن است باعث ایجاد سرطان در پوست بشود.
و …
راه های جلو گیری از خشکی پوست در سالمندان
با افزایش سن مدت زمان اثر فاکتور های مخرب پوست و عوامل کم آبی روی آن ماندگاری بیش تری خواهند داشت. به همین علت مراقبت برای جلوگیری از خشکی پوست در سالمندان اهمیت بیش تری پیدا می کند. یکی از آسیب های کم آب شدن پوست ظاهر شدن چروک های عمیق در آن است. چند روش مراقبت های موثر در جلوگیری از خشکی پوست در سالمندان را ذکر می کنیم:
مصرف کردن آب به میزان فراوان
مصرف کردن سایر مایعات سالم به اندازه ی کافی
مصرف کردن سبزیجات تازه
مصرف کردن میوه های پر آب و تازه
استفاده ی مداوم از مرطوب کننده ها و آب رسان ها جهت مرطوب و تمیز نگه داشتن پوست صورت و دست ها
استفاده از برگ گیاه آلوئه ورا بر روی پوست
کاهش میزان استرس و فشار های عصبی
ترک کردن سیگار و سایر دخانیات
پرهیز از قرار گرفتن در معرض پرتو های مضر آفتاب در مدت طولانی
استفاده از ضد افتاب ها با SPF های مناسب پوست و محیط
استفاده از ماسک های طبیعی و ماسک های گیاهی
استفاده به مقدار نیاز از روش های بخور صورت
استفاده از برخی روغن های گیاهی که باعث حفظ رطوبت و چربی مفید پوست می شوند
استفاده از دستکش های تابستانی در هوای گرم و دستکش های زمستانی در هوای سرد
استفاده از کرم های حاوی ویتامین پوست یعنی ویتامین های E و C
استحمام درست و به اندازه( آب داغ باعث از بین بردن چربی های مفید پوست و خشکی ان می شود و بهتر است از آب ولرم و سرد جهت بسته نگه داشتن فولیکول ها و حفظ چربی و رطوبت پوست استفاده شود)
استحمام به اندازه ی ۱۵ دقیقه برای رفع خشکی پوست در سالمندان توصیه می شود
روش های جلو گیری و رفع خشکی پوست در سالمندان و در سایر افراد بسیار زیاد هستند که راه کار های ذکر شده در بالا ازموثر ترین ها هستند. الگو های رفتاری در زندگی روزمره تاثیر زیادی در خشکی پوست در سالمندان دارند به همین جهت باید برخی از عادات و رفتار ها را در زندگی مورد توجه قرار داد تا بتوان در به تعویق انداختن مسئله ی خشکی پوست صورت و بدن نقش موثری داشت.
منبع: https://fatemehhabashi.com/eliminates-dry-skin-in-older-women/
:: برچسبها:
رفع خشکی پوست در بانوان ,
:: بازدید از این مطلب : 374
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0